#

Duivinnen

"Janneke”
Leeftink / Jellema

NL18-1542687

Een prachtige koppeling van 3e nationaal Dax x dochter 3e internationaal Barcelona.

Deze duif hebben we gekregen van Henk Leeftink. Vader van ons duivinnetje heeft Henk gekweekt uit een doffer die hij cadeau kreeg van vriend Jan Becker, “De Jan”. Deze doffer kwam uit Jan’s beste fondlijnen. Henk koppelde deze doffer tegen een kleindochter van de 1e nat. Pau van C. van Doorn.

Resultaat, in 2015 vloog de vader van ons duivinnetje een 1e in de sterke VNCC en dit was tevens een 3e nationaal op Dax! Moeder komt uit de toplijnen Henks dorpsgenoot Jelle Jellema, waar Henk af een toe een eitje vandaan krijgt. In dit geval niet zo maar eentje bleek later. Moeder, “Silvie” genaamd, vloog namelijk het jaar daarna bij Jelle een 3e Internationaal op Barcelona!

Oftewel een prachtige koppeling van 3e nationaal x dochter 3e internationaal.

"Dark Lady”
Gerard Schalkwijk, Lopik

NL19-1487937

Nieuwe aanwinst rechtstreeks van Gerard Schalkwijk.

Vader komt uit 2 echte topduiven. Opa is “Mr. Mollema”. Hij is een echte nachtvlieger en stond 2 x op teletekst.  Oma is wellicht nog beter want dat is niemand minder dan “Lady in the Dark”, 2e Europese duif bij Pipa op de marathon.

Moeder heeft Gerard van de topper uit Panheel, Herry Peters. Het is een zus van topduif “Blacky”. “Blacky” won maar liefst 11 prijzen op de grote fond en was o.a. 1e Duifkampioen Superprestige bij de Z.L.U.  Herry is zeer goed bevriend met de familie Van Houten en deze duivin stamt dan ook af van de bij ons zeer bekende topduiven van Van Houten en Van Tuyl, o.a. “Superkweker 303” x moeder “Nellie”, 1e int. Barcelona.

"Spikkeltje”
Gerard Schalkwijk, Lopik

NL18-1818884

Persoonlijk door Gerard aan Wessel gegeven.

Vader komt uit 2 kopvliegers, “Toppertje” x “Rihanna”. “Toppertje” vloog o.a. in onze sterke vereniging een 1e St. Vincent ZLU (127e nat.), 1e St. Vincent NPO (21e nat.), 3e St. Vincent (10e nat.) en hij is weer een zoon van “Casanova” van Gerard x “Lady Perpignan” van clubgenoten W.H. Murk en zoon.

“Rihanna” werd 2e asduif ZLU in de vereniging met o.a. een 3e St. Vincent (40e nat. dv.), 3e Perpignan (46e nat. dv.) etc. en zij komt uit de “Sterke Witpen” (F. v. Peperstraten) x “Lady Gaga”, ook een topkweekster van Gerard.

Moeder is een kleindochter van “Saartje” van Frans Bungeneers. “Saartje”, dochter van Barcelona-winnares “Queen Tonny”, is 10e nat. asduif Barcelona “10-’11. Van moederskant komt moeder uit de “Euro Marseille” (2e nat.) van Daan Besseling x dochter “Don Michel” van Cor de Heide.

"303 Van Tuyltje”
Van Houten, IJsselstein

NL12-1501259

Kras, inteelt naar de “Superkweker 303”. De “Superkweker 303” is een zuivere Van Tuyl kweekdoffer die op de hokken van de familie Van Houten echt geweldig bleek te vererven. Hij is o.a. vader van de 2e nat. Montauban, 8e nat. Brive, 17e nat. Sint Vincent, 20e nat. Barcelona en 39e nat. Limoges en 53e Dax Z.L.U. Ook zijn kinderen en achterkleinkinderen geven nog steeds de juiste genen door.

Vader van onze duivin is de “985”, een zoon van de “303” en de “Golden Red”, moeder van o.a. 17e nat. St. Vincent, 32e nat. Bordeaux en 57e nat. Pau.

Moeder is een dochter van de “985” x inteelt “Rode Van Tuyl”. De Rode Van Tuyl is o.a. vader van Silvia, 3x bij de eerste 75 nat. Barcelona.

Onze beste vliegduivin, winnares van Narbonne en de Cees van Mourik-bokaal,  is trouwens een dochter van deze duivin.

inteelt “Brenda”
Cees Nijdeken, Rijssen

NL18-1556248

Cees heeft de laatste jaren steeds mooiere resultaten laten zien en één van zijn topduiven is toch wel “Brenda”.

“Brenda” werd in 2015 eerste asduif middaglossing in de VNCC, de afdeling, de NU, van WHZB/TBOBT en zelfs nationaal. Dit door een 3e NPO (34e nat.) St. Vincent, 11e NPO (44e nat.) Bergerac en een 16e NPO (25e nat.) Cahors. te vliegen.

Onze duivin komt uit de “Schone Witpen”, een zoon van “Brenda” x “Zilverpenne”, ook zo’n topduif van Cees die met regelmaat nationaal top vloog.

Moeder is een volle zus van “Brenda”. En dus ook een dochter van Cees zijn Jellema-duiven, “Zoon Nirvana” en “Jonge Maagdenburger”.

"Edin’s Krasje”
W. van Houten, IJsselstein

NL17-1081117

Pure Barcelona-lijnen in deze duif. Deze duivin is gekweekt door Wim van Houten maar wij hebben haar via Edin Jusic uit Veltem Beisem in België. Vanwege lichamelijk ongemak moet hij minderen met zijn duiven.

Edin heeft haar ooit zelf bij Wim gehaald. Vanwege de afstamming en omdat deze lijnen bij Wim ook goed blijken te presteren leek ze ons en Wim zelf ook een aanwinst op het kweekhok en hebben we haar weer opgehaald in België.

Vader komt van de gebroeders Hagens en is een zoon van “Gijs”, 7e nationaal Barcelona en “Ranomi”, 14e nationaal Barcelona. Moeder is een zus van “Silvia”. (“Silvia vloog 3 x bij de eerste 75 nationaal Barcelona) en ze is dus ook een dochter van de topkwekers  van het hok Van Houten, de “Rode van Tuyl” en “Rood Vinkenborg”.

"Miss Bennekom”
Comb. Jochemsen en zonen

#NL16-1208708

Wie kent “Miss Gijsje” van Arjan Beens niet.

Via een bon kwamen we bij de familie Jochemsen in Bennekom terecht. En daar kregen we deze knappe duivin mee. Met de opmerking van Gerard Jochemsen; Niet goed, kom volgend jaar maar ruilen.

Zowel vader als moeder komen uit de “642, Dochter Miss Gijsje”.

Vader “Fygo”, een doffer die bij de combinatie Jochemsen zeer goed kweekt komt verder uit een Beensdoffer met als ouders “Tommy Boy”, 85e nat. Marseille, en “Lady Gaga”, 7e NU Brive tegen 12332 duiven. De vader van moeder is “Zwiersje”. Hij is een volle broer van Jelle Jellema’s 2e NPO Aurillac “Sander” en komt uit “Benjamin”, de laatste zoon van het top kweekkoppel “De 1336” x “Morsie” en heeft als moeder een dochter van de 1e nat. Bordeaux ’08.

"Laatje 844”
A&W vd Engel, IJsselstein

NL14-1749844

We hebben ook een duivin uit eigen kweek op het kweekhok gezet. Hierin zitten 2 inteeltlijnen tegen elkaar, Jellema en Van Tuyl.

Haar moeder staat hierboven al beschreven en is de 12-1501259 (inteelt “Superkweker 303”).

Vader is “Pierke”, een zuivere Jellema-duif die we via Martin van Houten verkregen hebben.

“Pierke” vloog bij ons 4 x prijs op de overnacht op 4 x mee en was toevallig tegen de toen tijdelijk op het vlieghok zittende “259” aangelopen.

Hieruit kregen we zo’n mooi duivinnetje dat we dachten die houden we aan zodat we deze lijn in ieder geval vast hebben. De vader van “Pierke” is een halfbroer van de top-Barcelonaduif van Simon IJnsen op Ameland. Hij komt zowel van vaders als van moeders kant uit de lijn van”969″, topkweker van Simon.

"Golden Beauty 691”
Eddy Didden, Neeroeteren, België

B17-5065691

Inteelt naar “Super 48, Golden Wing” van Nouwen-Paesen, winnaar van de Gouden Vleugel 2014 . De “Supeer 48 “vloog o.a. een 6e, 23e en 175e nationaal Barcelona.

Vader is een zoon van “Versace Gold”, winnaar van  o.a. 19e prov. Montelimar en 43e prov. Barcelona. “Versace Gold” komt uit de “Super 48” x de “033”. De “033” is een volle zus van de “Super 48”.

Moeder komt uit een broer van de “Super 48” x “Poco Bueno”.

“Poco Bueno” is een dochter van de stamdoffer van Eddy, “Kimi Barca”.  (Deze geweldige kweker vloog zelf een 7 nat. St. Vincent en  10e nat. Barcelona) en Yelenka, een dochter van de “Gouden Vleugel” van Etienne Meirlaen.

Ze is een zus van de “G.B. 520” die bij de kweekdoffers staat.

"Remember Me”
Eddy Didden, Neeroeteren, België

B16-2213353

Een speciaaltje gekregen als cadeau van Eddy Didden uit het Belgische Neeroeteren. Wat een toplijnen zitten hier in.

Vader is de Special One. Hij komt uit de “Beauty National Barcelona” van Etienne Meirlaen (o.a. vader van 2e nat. Barcelona en zelf zoon “Old 7pr Barca” x “Black Silk”, dochter 1e nat Barcelona 2006, Desbuquois) gekoppeld aan “Kimi’s Special”. Zij is een dochter van “Kimi Barca” (o.a. 8e internationaal Sint Vincent en 10e nationaal Barcelona en stamdoffer van Eddy) en “National Special”, halfzus 2e nat. St. Vincent.

Inteelt "Schapie", 1e nat. Pau Johan Hamstra

20-1460350

Geruild met Johan Hamstra

Ik kreeg een mailtje van Johan met de vraag of hij bij ons duiven kon halen uit de lijn van de “Super 48” van Nouwen-Paesen.  Dus ik had zo iets van waarom niet ruilen. Johan heeft tenslotte ook hele goede duiven zitten. En zo geschiede. Johan 2 duiven van ons en wij 2 nestmaatjes bij Johan vandaan. Zowel vader als moeder hebben “Schapie” als vader. “Schapie” vloog op zware vluchten erg goed en behaalde zelfs een 1e nationaal op Pau in 2015.

Vader, “New Tim”, is voortgekomen uit een samenkweek die Johan heeft gedaan met Marlon Kok uit Ransdorp. Oma is een dochter van zijn superduif  “Ceasar”.

Moeder “Monique” komt naast “Schapie” uit de toplijn van Cees van Aert.  Oma is een dochter uit 1e nationaal Narbonne x 2e Asduif ZLU Pau. Het nestmaatje van “Monique” behaalde trouwens als 2 jarige al een 11e nationaal op Cahors.

"Belgje”
Koen de Backer, Hoevenen

B17-6292901

Een nieuwe duivin met heel veel Barcelonalijnen in haar afstamming.

Vader komt van Team Vollebregt en is een zoon van hun beroemde “Nieuwe Tarzan”. Deze duif was zowel nationale asduif Barcelona over 3 jaar (2102-215) als over 4 jaar (2012-2016). Tevens 2e internationaal over deze 4 jaar. Oma is een zus van de moeder van de “Nieuwe Tarzan”.

Moeder komt uit Belgische Barcelona-lijnen. Ze is een dochter van de 1e internationale asduif Barcelona 2013-2015 van Geert de Coninck en van “Cynthia”, een duivin uit samenkweek van Geert met Frans Bungeneers. Opa is een broer van Barcelona-winnaar “Queen Tonny”.

We hopen met deze duivin toch weer stapje dichter bij de top van Barcelona te komen.

"Betsie”
A & W, IJsselstein

NL13-1017553

De eerste duivin die van vlieghok naar kweekhok is verhuisd.

Met een leeftijd van 7 jaar en 4 x Barcelona in haar rugzak mag ze nu proberen voor mooie opvolging te zorgen.

In haar carrière heeft ze niet heel veel grote vluchten gehad maar ze heeft toch een mooi palmares vinden wij. In 2015 vloog ze op Marseille haar eerste ZLU vlucht en dit was direct prijs. In 2016 vloog ze op de ZLU prijs op Sint Vincent (zelfs 51e nat. duivinnen) en Perpignan. Vanaf 2017 is 4 jaar op rij ingekorfd op Barcelona. In haar eerste jaar vloog ze nog prijs bij de duivinnen om in 2018 helaas net na de prijzen thuis te komen. Maar in 2019 stond ze er weer en speelde ze een mooie 426e nationaal.

En in 2020 deed ze dus haar laatste kunstje op het vlieghok. Ze kwam, nadat de lossing een dag was uitgesteld, zaterdagavond thuis van Barcelona en behaalde daarmee een hele mooie 75e nationaal en tevens een 96e internationaal. In onze club moest ze alleen een duif van Gerard Schalkwijk voor zich dulden.

Qua afstamming zien we zowel van vaders als van moeders kant heel veel lijnen van Gerard van Tuyl, “Donkere Brive”, Perpignan 27″ en “Jonge Dax”. Verder nog de lijnen van Vinkenborg (“Strik”, “Rode Cramers” en Ida” en natuurlijk de bekende lijnen van Van Houten. Oma is halfzus van “Nellie”, 1e int. Barcelona, en  tevens dochter van de welbekende “Superkweker 303”.

"Zwart Bonusje"
Tim Hage (Woerden)

20-1524865

Rechtstreeks uit het kweekhok van Tim

We kregen deze duivin als extraatje op een bon van P.V. De Zwaluw uit Oudewater. Een schitterend zwartbont dametje en ze komt echt uit de lijnen voor het zware werk.
Vader komt uit de lijn van Gerard van Tuyl . Opa komt uit zoon x moeder “Rodico”, 1e internationaal Barcelona en oma  is een dochter van de “van Zelderen” van Theo Ernest x een dochter van “Perpignan 27” van Gerard van Tuyl.
 
Moeder is een goede kweekster en stamt van 2 regionale toppers, de “335” van Michel Dekker  x zus 1e nat. Narbonne van Adri vd Bijl.